BİRLİK VE BERABERLİK RUHUYLA KAZANILAN BÜYÜK ZAFERİN 95. YILI COŞKUYLA KUTLANIYOR.

Admin 28 Ağustos 2017 Dernek Haber 1274 -A+
Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'üncü yıldönümü, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyelerinin katılımı ile Şuhut Atatürk Evi’nde yapılan etkinliklerin ardından, Şuhut Stadyumundaki törenlerle coşkulu bir şekilde başladı.
Resmi büyütmek için üzerini tıklayın...

BİRLİK VE BERABERLİK RUHUYLA KAZANILAN BÜYÜK ZAFERİN 95. YILI COŞKUYLA KUTLANIYOR.

Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'üncü yıldönümü, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyelerinin katılımı ile Şuhut Atatürk Evi’nde yapılan etkinliklerin ardından, Şuhut Stadyumundaki törenlerle coşkulu bir şekilde başladı.

Atatürk Evi önünde büyük bir ilgiyle karşılanan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Şuhut’lu hemşerileri ve diğer illerden gelen misafirlerle selamlaştı.

Atatürk Evi ziyareti sırasında konuşan Bakan Eroğlu; “İstiklal harbini zaferle neticelendirilen en mühim askeri harekâtın kararlaştırıldığı Atatürk Evindeyiz. Milli Zaferimizin 95. Yılında burada sizlerle buluşmanın mutluluğunu ifade ederken hepinize hoş geldiniz diyorum. Hepinizin Zafer Bayramını gönülden kutluyorum. Bu şanlı zaferin yıl dönümünde birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin pekişmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Hamdolsun her geçen yıl coşkumuz artıyor. Bu durum beni ziyadesiyle sevindiriyor. Ben tüm katılımcılara gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Bakan Eroğlu halkı selamlama konuşmasının ardından Zafer Haftası etkinliklerine renk katan Atlı Birlikleri, Büyük Taarruz Karargâhından İzmir’e uğurladı.

Programında devamında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Mustafa Tutulmaz başta olmak üzere protokol üyeleriyle birlikte yüzlerce katılımcı Mehter Marşı eşliğinde Atatürk Evi’nden Şuhut Stadyumuna kadar coşkulu bir şekilde yürüdüler.

Daha sonra  Afyonkarahisar Valiliği koordinasyonunda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen program kapsamında, Şuhut Belediye Şehir Stadyumundaki etkinlikler başladı.

Törenlere Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Mustafa Tutulmaz, Milletvekilleri Av.Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, Av. Burcu Köksal ve Mehmet Parsak ile E. Milletvekili Halil Ürün, K.K.K.lığı Loj. Kom. Kur. Bşk. Tuğg. Şahin Kılıçaslan, K.K.K lığı EDOK Eğitim Tüm. K. Tuğg. Mehmet Hakan Akyol, GNKUR. BŞK.lığı Den. D. Bşk. Ulş. Alb. Nurettin Kutluyuva, M.S.BLoj. Gen. Müd. Tuğg. Engin Durak, DZ.K.K.lığı Loj. Bşk. Dz. İkm. Alb. Fikret Esin, K.K.K.lığı İkmal ve Garnizon Komutanı Topçu Kur. Alb. Özdemir Şan, HV.K.K lığı STR ve PLD Bşk. Hv. Tuğg. Hüseyin Duman Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği afyonkarahisar Şube başkanı İsmail Kumartaşlı,Şehi,t Aleleri,Gailer,Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Başkanları, diğer protokol üyeleri ile farklı illerden gelen Üniversite öğrencileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldılar.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Kuran-ı Kerim ziyafetiyle devam etti.

Kurtuluş Savaşının canlandırıldığı tiyatro gösterisiyle devam eden törende açılış konuşmalarına geçildiğinde ise Vali Mustafa Tutulmaz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Coşkulu bir şekilde devam eden törenin Türk Silahlı Kuvvetlerin tanıtım filmi gösterisi gerçekleştirildi.

2017 yılı Dünya Klavye Şampiyonasında ödül kazanan  öğrencilere başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Mustafa Tutulmaz olmak üzere diğer protokol üyeleri tarafından madalya ve hediyelerinin takdim edilmesiyle devam eden törenin sonunda sahneye çıkan Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı ise programa katılanlara unutulmaz dakikalar yaşattı.

Whatsapp'ta Paylaş
Facebook'ta paylaş