BAŞKAN KUMARTAŞLIDAN ÖRNEK DAVRANIŞ.

Admin 21 Eylül 2016 Dernek Haber 1802 -A+
Vergi indirimi ve erken emeklilik hakkından vazgeçti
Resmi büyütmek için üzerini tıklayın...

Vergi indirimi ve erken emeklilik hakkından vazgeçti

Şırnak'ta uzman çavuşken mayın patlamasında yaralanan ve malulen emekli olan Kumartaşlı, sıhhatinin düzeldiği gerekçesiyle kendisine tanınan vergi indirimi ve erken emeklilik hakkından vazgeçti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, ANADOLU AJANSI muhabirine yaptığı izahta, 11 Temmuz 2004'te Şırnak'ta uzman çavuş olarak görev yaparken mayın patlaması neticesi yaralandığını söyledi.

Rehabilitasyon sürecinin nihayetinde gazi olarak 2007'de malulen emekli edildiğini belirten 37 yaşında olan Kumartaşlı, bir müddettir Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğünde sürekli işçi kadrosunda çalıştığını dile getirdi.

"Daha iyi duymaya başladığımı fark ettim"

Çalışırken rahatsızlığından dolayı Afyonkarahisar Devlet Hastanesine gönderildiğini anlatan Kumartaşlı, şöyle devam etti:

Vergi indiriminden faydalanmak için vücut kayıp oranına göre rapor istediğini ve yüzde 62'lik oranla ikinci derece vergi dilimine girdiğini söyledi.

Kumartaşlı, gördüğüm tedavilerin aradan kulaklarının açıldığını, daha iyi duymaya başladığını fark ettiğini belirterek "Bu vaziyet, beni iki aydır rahatsız ediyordu. Vicdanen kul hakkına girmemek, 74 milyonun hakkını yememek emeliyle Defterdarlığa arzuhal yazdım. Kulağımın tekrar kontrol edilmesini, raporumun yenilenmesini ve şayet iyileşme varsa vergi indiriminin 3. dereceye düşürülmesini veya indirimin kaldırılmasını istedim" ifadelerini kullandı.

Erken emeklilik istemiyor

Kumartaşlı, vergi indirimin çok ehemmiyetli olmadığını ancak emeklilikle alakalı vaziyetin kendisini rahatsız ettiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Biz, şayet yüzde 40 ve üzerinde özürlü olursak çalıştığımız müesseseden belirli sürelerde erken emekli oluyoruz. Başka bir deyişle bu, belki benim için büyük bir fırsatı tepmek olacak. Şu anda çalıştığım müessesede 500-600 gün sonra emekli olacağım. Kul hakkı yememek için 60 yaşına kadar çalışmak istiyorum."

Whatsapp'ta Paylaş
Facebook'ta paylaş