2021-2022 KYK BURS BAŞVURULARI SONUÇLANDI

Admin 15 Aralık 2021 Dernek Haber 698 -A+
2021-2022 öğretim dönemi KYK burs başvuruları bu gün sonuçlandı. Bursları Şehit ve Gazi Çocukları öncelikli olarak geri ödemesiz gerekli evrakları sunmaları karşılığında alabilecek.
Resmi büyütmek için üzerini tıklayın...

2021-2022 KYK BURS BAŞVURULARI SONUÇLANDI

2021-2022 öğretim dönemi KYK burs başvuruları bu gün sonuçlandı.

Bursları Şehit ve Gazi Çocukları öncelikli olarak geri ödemesiz gerekli evrakları sunmaları karşılığında alabilecek.

2021-2022 eğitim öğretim yılı için burs/kredi başvuru sonuçları açıklandı. Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilere ödeme yapılabilmesi için taahhütnamelerin mutlaka süresi içerisinde onaylanması gerekiyor. 

Taahhütname onayı için son gün 19 Aralık 2021

 

Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 19 Aralık saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor.

 

Şehit/gazi çocukları (şehit bekar ise bekar kardeşi/gazi bekar ise kendisi), anne ve babası (her ikisi de) vefat edenler, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular ilgili belgeleri ibraz ettiği takdirde, KYK bursundan öncelikli olarak faydalanırlar.

Öğrenciler e-Devlet mobil uygulamasını kullanarak burs/kredi başvuru sonucunu görüntüleyebiliyor ve taahhütnamelerini onaylayabiliyor. 

18 yaşından küçük öğrenciler

Burs/kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrencilerin, anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle sisteme girerek burs/kredi taahhütnamesi için veli onayı vermeleri gerekiyor. Ardından 15-18 yaş arası öğrenciler, kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını tamamlayabilecek.

15 yaşından küçük ya da anne-babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini düzenletebilecek.

Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin kefaletname işlemi

Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin kefaletname hazırlatma işlemleri için ise son gün 27 Aralık. 

Yükseköğrenimini yurt dışında sürdüren ve kendisine burs/kredi tahsis edilen öğrencilerin, yurt içinde ikamet eden bir kefil tarafından Türkiye’deki noterlerden kefaletname hazırlatması gerekiyor. Hazırlanan kefaletnamenin ise en geç 27 Aralık saat 23.59’a kadar https://kredibursbelgeislem.gsb.gov.tr/ adresine yüklenmesi ve belgenin kaydedilmesi gerekiyor. Son olarak kaydedilen kefaletnamenin aslının, bir dilekçe ekinde en geç 10 Ocak 2022 tarihine kadar Söğütözü Mahallesi 2176. Cadde No: 25 Çankaya/Ankara adresindeki Kredi ve Burs Hizmetleri Daire Başkanlığına elden veya posta yoluyla teslim edilmesi gerekiyor.

 

KYK BURS BAŞVURU BELGELERİ

•Ön lisans öğrencileri,

•Lisans öğrencileri,

•Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/şehit bekar ise bekar kardeşi, gazi çocuğu/gazi bekar ise kendisi, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

•İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

•Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
           •ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

•Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

 

Şehit Gazi çocuğu yada Gazi olduğunu beyan eden öğrenciler aşağıdaki Kanun Maddeleri Kapsamında değerlendirilecektir.

ÖNEMLİ DUYRU

-667 Sayılı KHK Kapsamında Aylık Bağlananlar,

-675 Sayılı KHK Kapsamında Aylık Bağlananlar,

-1005 Sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara,Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkındaki Kanun Kapsamında Aylık Bağlananlar,

-2330 Sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun Kapsamında Aylık Bağlananlar,

-3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu Kapsamında Aylık Bağlananlar,

-5233 Sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun Kapsamında Aylık Bağlananlar,

-5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanununun Mülga 64 ncü Maddesi Uyarınca Harp Malüllüğü Aylığı Bağlananlar Hak Sahiplerine Burs Verilecektir.

Ancak;

- 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 47 nci Maddesi Gereğince Aylık Bağlananlar,

-5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanununun 56 ncı Maddesi ve Mülga 45 nci Maddesi Gereğince Vazife Malüllüğü Aylığı bağlananlar,

BURSTAN YARARLANAMAYACAKTIR.

Whatsapp'ta Paylaş